Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Oklart om sopsamarbete

Publicerat torsdag 27 juni 2002 kl 08.22
I ett brev går Borås kommun nu ut och kräver att sjuhäradskommunerna säger ja till gemensam sopförbränning. Brevet har väckt förvåning i sjuhäradskommunerna. I Mark är kommunledningen kritisk till brevet.
Borås kommun pressar på sjuhäradskommunerna för att få ett skriftligt löfte om att kommunerna skall bränna sina sopor i den planerade Boråsanläggningen. Men detta utreds och diskuteras sedan en tid i kommunalförbundets avfallsgrupp. Sjuhäradskommunerna har sagt ja till en fortsatt utredning som ska vara klar i höst. Men trots det vill Borås ha ett ja redan nu. Vilket möts med viss förvåning från Marks kommunalråd Lars-Olof Johansson. Marks kommun vill först få utrett vem som ska bli huvudman för anläggningen. Lars-Olof Johansson tycker personligen att det vore bäst om Borås Kommun tog hela ansvaret för anläggningen och en eventuell ekonomisk förlust. Tomas Mellqvist, kommunstyrelsens ordförande i Svenljunga, vill däremot ha ett gemensamt bolag där Svenljunga kan påverka mer. I Herrljunga tänker de inte ta ställning till brevet förrän i slutet av juli. Enligt Ulf Sjösten, kommunstyrelsens ordförande i Borås, behövs sjuhäradskommunernas löften för att Borås Energi skall kunna bestämma hur stor anläggning som ska byggas.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".