Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Syltad svamp

Publicerat onsdag 1 november 2006 kl 16.45

I Meny vecka 44 2006

2 liter putsad svamp som trattkantareller, Karl- Johan eller gula kantareller


Lagen:
1½-2 dl socker (gärna hälften råsocker)
1 tsk salt
1 dl ättiksprit
½ dl rött vin eller portvin
½ dl vatten
6 vitpepparkorn (krossade)
3 kryddnejlikor (krossade)
1 bit hel kanel
1 bit färsk ingefära (skivad)
1 lagerblad
2 muskotblommor

Blanda alla ingredienser till lagen i en kastrull och koka upp.
Lägg ner svampen och sjud i ca 15 minuter. Ta upp svampen och lägg i väl rengjorda burkar. Koka upp lagen igen och sila av. Häll den över svampen, vätskan ska täcka svampen!!
Förslut och ställ kallt i ca 1 vecka innan man kan smaka på den.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".