Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Svampantipasti

Publicerat onsdag 1 november 2006 kl 16.48

I Meny vecka 44 2006

3 Schalottenlök
2 vitlöksklyftor
2 kvistar rosmarin eller timjan
1 röd spansk pepparfrukt
100 g små höstmusseroner eller champinjoner
250 g mindre Karl-Johansvampar (eller bitar av)
250 g trattkantareller eller gul trumpetsvamp
5 msk olivolja
½-1 tsk salt nymalen svartpeppar
1½ msk flytande honung
1 tsk muskovadosocker eller farinsocker
1 dl Aceto balsamicovinäger
ev. hackad persilja

Skala och skär schalottenlöken och vitlöken i tunna skivor. Kärna ur pepparfrukten och skär i tunna skivor, samt hacka rosmarinen. Putsa och dela de större svamparna och stek dem i olja och smör i ca 3-5 minuter eller tills de börjar få färg. Tillsätt schalottenlök, vitlök och rosmarin och stek vidare en liten stund. Salta och peppra och tillsätt honung samt socker. Fräs en liten stund och tillsätt slutligen balsamvinägern och puttra i ca 2 minuter till. Strö gärna över lite hackad persilja. Servera varm eller bara rumsvarmt tillsammans med gott bröd och ev. lufttorkad skinka eller knaperstekt bacon.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".