Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Kanel- och svartvinbärsbakade fikon

Publicerat torsdag 30 november 2006 kl 09.13

I Meny vecka 48 2006

6 färska fikon

6 bitar hel kanel
3 tsk svartvinbärsgelé
smör
6 tsk strösocker
Sätt ugnen på 200˚. Skär ett kryss i varje fikon och tryck till så att de öppnar sig. Klicka ner 1/2 tsk svartvinbärsgelé i varje fikon, tryck ner en bit kanelstång. Lägg en klick smör på varje och till sist lite socker. Ställ fikonen på ett smort fat, baka dem mitt i ugnen ca 10-12 minuter. Ös gärna efter halva tiden i ugnen, då blir fikonen vackert glansiga. 
Servera fikonen ljumma, gärna med en bit krämig ädelost eller ädelosttarten!!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".