Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Glöggtapas med karamelliserad blodpudding och äpplen

Publicerat torsdag 30 november 2006 kl 09.26

I Meny vecka 48 2006

6 skivor vörtbröd eller kavring
3 msk russin + ½ - 1 dl glögg
200 g blodpudding
1 stort äpple
½-1 tsk malen kanel
½ msk färsk rosmarin eller lite torkad
2 msk smör
6 skivor bacon 

Börja med att lägga russinen i glögg några timmar eller gärna över natten. Skär blodpuddingen och äpplet i mindre tärningar. Ta fram en belagd panna, klicka ner smöret och stek först blodpuddingen däri tills den börjar bli knaprig. Tillsätt då äppeltärningarna och den hackade rosmarinen. Stek lite till och strö sedan över lite råsocker, stek lite till, så det karamelliserar sig. Ta upp russinen ur glöggen och rör slutligen ner i pannan. Avsluta med kanelen, rör om och drar av.
Lägg baconskivorna på hushållspapper och kör dem i microvågsugnen tills de blir knapriga eller kör dem i ugnen på 200°.  
Rosta brödskivorna eller stek dem i smör. Skär eller stansa ut rundlar på ca 5 cm, placera en ring ovanpå brödet och fyll upp med puddingröran, tryck till ordentligt och drar sedan av ringen och mal över lite svartpeppar.
Dekorera med 1 skiva knaprig bacon och servera till ett glas starkvinsglögg!!  

Supergott till glöggen tyckte mina gäster!!!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".