Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Hefeplinsen

Publicerat torsdag 30 november 2006 kl 10.15

I Meny vecka 48 2006

25 g färsk jäst
250 g vetemjöl
5 dl mjölk
2 msk strösocker + lite vanillinsocker
2 stora ägg
1-2 msk smält smör
socker och kanel att rulla plinsen i

Lös upp jästen i den ljumna mjölken och blanda ihop med resten av ingredienserna till en smidig deg. Täck av med kökshandduk och låt jäsa på varm plats i ca 30 minuter eller tills degen har fördubblat sig. Dela degen i portionsstora bullar, tryck till dem lite och stek de gyllene på båda sidor gärna i smält smör. (orginalet stektes i ister).
Ta upp plinsen  ur pannan och vänd den genast i socker och kanel.
Servera dem varma till äppelmos eller sylt och lättvispad vaniljgrädde.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".