Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Buttermilchplinsen

Publicerat torsdag 30 november 2006 kl 11.14

I Meny vecka 48 2006

500 g filmjölk
30 g jäst
3-4 ägg (delade i gulor och vitor)
3-4 msk strösocker
1 nypa salt 
250-300 g vetemjöl

Låt filmjölken bli ljummen och lös upp jästen i den och blanda ihop med äggulorna, socker, salt och mjölet till en deg. Vispa äggvitorna och vänd ner i degen. Täck av med kökshandduk och låt jäsa på varm plats i ca 1 timma eller tills volymen har fördubblats. Stek små plinsen (plättar) gyllene i smält smör. Vänd dem genast i socker och kanel och servera dem nystekta dvs. varma till äppelmos eller sylt med lättvispad vaniljgrädde.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".