Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Ugnsbakad senapsströmming

Publicerat onsdag 20 december 2006 kl 16.17

I Meny vecka 51 2006

600 g strömming (urbenad)

ca 2 tsk salt
1 bunt hackad dill
1 liten burk ansjovisfiléer
2 äggulor
2 msk senap (gärna slotts starka eller västervikssenap)
½ dl vitvinsvinäger
1 dl olja
1 dl strösocker
1 tsk stött kryddpeppar
lite nymalen vitpeppar
smör till formen
dill att dekorera med

Skölj strömmingsfiléerna och låt de rinna av ordentligt.
Lägg ut filéerna med skinnsidan uppåt. Salta lätt och lägg 1 bit ansjovis på varje filé. Avsluta med hackad dill och rulla upp.
Lägg dem tätt i en smord ugnssäker form.
Rör ihop äggulor, senap, vinäger, socker och lite salt. Krydda med vit- och kryddpeppar och rör slutligen ner oljan.
Slå blandningen över strömmingen och sätt in i ugnen på 200° i ca 15-20 minuter. Garnera med hackad dill

Denna strömming kan ätas varm eller kall, ansjovisen kan hoppas över om man inte har hemma eller inte tycker om.


 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".