Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Portvinsgelé till leverpastej

Publicerat onsdag 20 december 2006 kl 16.22

I Meny vecka 51 2006

En köpt leverpastej kan bli mycket godare med ett portvinsgelé! Välj gärna den danska leverpastejen.
Man kan även strimla bacon, knapersteka och sedan blanda med pastejen. Tryck ner den i en fin form och gjuta med följande portvingelé!!

1 dl mörk köttbuljong (gärna gjord på flytande t.ex. Knorrs mörka oxfond)
½ dl portvin
2 gelatinblad

Lägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 10 minuter. Koka upp köttbuljongen med portvinet och lägg ner lagerbladet.
Låt det sjuda i ca 5 minuter, dra av. Lyft upp gelatinbladen och låt de smälta ner i fonden. Ställ svalt tills det börjar bli lätt simmigt. Stek små eller halverade mindre champinjoner och lägg över pastejen som ev. har flyttats till en annan lite finare form. Skeda sedan den lätt simmiga gelén över den förberedda leverpastejen. Ställ kallt i minst 3 timmar.
Vid serveringen kan man garnera pastejen med tex. bitar av knaperstekt bacon och lagerblad.


 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".