Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Riskaka med saffran och glöggkokta körsbär

Publicerat onsdag 20 december 2006 kl 16.25

I Meny vecka 51 2006

3-4 dl risgrynsgröt
2 dl vispgrädde
2 msk kesella, mager
3 ägg + 2 gulor
1 – 2 påsar saffran (efter tycke)
3 msk socker
1 tsk vaniljsocker
1 dl hackad mandel
½ dl russin
någon droppe bittermandelessens

Blanda risgrynsgröten med vispad grädde. Tillsätt sedan resten av ingredienserna. Smörj en ugnssäker form och häll i smeten. Grädda i nederdelen av ugnen i 200° i ca 20 minuter, eller tills kakan har stelnad. Täck ev. av kakan mot slutet av gräddningen. Servera kakan varm och överströdd med florsocker. Kakan kan bakas i förväg och värmas igen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".