Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Glöggkokta körsbär eller björnbär

Publicerat onsdag 20 december 2006 kl 16.26

I Meny vecka 51 2006

5 dl frysta eller konserverade körsbär
3 dl vinglögg
ev. en extra bit kanel
1½ – 2 dl rårörsocker
1 msk potatismjöl utrört i lite vatten


Koka upp glöggen tillsammans med sockret och kanelstången, lägg ner körsbären frysta eller häll av det mesta av spadet om ni använder konserverade. Koka upp igen och rör samtidigt ner det utrörda potatismjölet. Koka ca 1 minut och drar av. Strö gärna lite strösocker över ytan, då bildas inget skinn. Ställ svalt.


 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".