Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Kronärtskocksfrittata

Publicerat torsdag 28 december 2006 kl 09.26

I Meny vecka 52 2006

1 purjolök
1 vitlöksklyfta (skivad)
6 ägg
100 g marinerade kronärtskockshjärtan
1 msk hackad basilika
50 g parmesanost (riven)
1 msk citronsaft
 
Låt kronärtshjärtanen rinna av väl och skär dem sedan i skivor. Ansa, tvätta och strimla purjolöken. Ta fram en belagd panna och fräs purjolöken och vitlöksskivorna i lite olivolja. Fördela det frästa jämn över botten. Vispa äggen lätt, salta och peppra och rör ner osten samt basilikan. Häll smeten över purjolöksröran och fördela kronärtskocksskivorna över. Droppa slutligen lite citronsaft över. Stek frittatan på svag värme tills den börjar stelna, skaka pannan lite då och då. Sätt gärna in pannan i ugnen med grillslingan på, så får den lite färg på översidan också. Låt frittatan svalna lite och skär den sedan i bitar, strö gärna lite kryddgrönt över.


 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".