Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Salladsdolmar med lufttorkad skinka och Brie

Publicerat torsdag 28 december 2006 kl 09.27

I Meny vecka 52 2006

1 roman- eller isbergssallad
4 skivor lufttorkad eller rökt skinka
80 g, Brie
2 msk röd eller grön pesto
4 soltorkade tomater i marinad
1 kruka basilika

Plocka av fyra blad av salladen, skölj och torka dem väl. Bred ut dem på en kökshandduk, bred på lite av peston på varje blad, strimla lite basilika och de soltorkade tomaterna, smula över peston. Fortsätt med 1 skiva skinka och sist osten i mitten. Rulla ihop till en dolme. Placera dolmarna på ett fat med skivade tomater, tunna klyftor nektariner, papaja eller päron samt strimlad röd lök. 

Dressing:
½ dl vitvinsvinäger
½ -1 tsk salt
1 tsk socker eller 2 msk fläderblomssaft
1 finhackad röd chilipeppar
1 dl god olivolja
1 msk hackade färska örter 

Ringla dressingen över dolmarna och strö gärna lite exotisk snacks med puffade bönor, jordnötter osv. Det ger en härlig krispighet och är supergott härtill.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".