Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Laxrilette

Publicerat torsdag 28 december 2006 kl 09.31

I Meny vecka 52 2006

300 g varmröt lax (benfritt)
2 msk citronsaft
1 msk bostongurka
3 msk finskuren gräslök
2 msk lättcrème fraiche
1 msk lättmajonnäs
½-1 msk svensk stark senap
nymalen vitpeppar

Plocka bort skinn och ben på den rökta laxen. Lägg ner köttet i en bunke och mosa sönder det lite lätt med en gaffel. Tillsätt resten av ingredienserna och gaffla vidare tills det blivit en rillette. Smaka av med ev. lite salt och nymalen vitpeppar. Forma ägg av smeten med hjälp av 2 skedar som doppas i lite varmt vatten. Servera rilletten på rostat bröd eller varför inte i en stor soppsked med lite rom och gräslök på.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".