Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Fransk salladsdressing

Publicerat onsdag 3 januari 2007 kl 15.49

I Meny vecka 1 2007

2 tsk ljus dijonsenap
2 tsk nupressad citronsaft
1 msk rödvinsvinäger
2 msk creme fraiche eller gräddfil
3 msk valnötsolja eller olivolja
1 pressad eller riven vitlöksklyfta
salt och nymalen svartpeppar

Vispa ihop senap, citronsaft, vinäger, riven vitlök, salt och peppar. Tillsätt sedan oljan undan för undan och sist crème fraiche. Dressingen passar bra till gröna vintersallader som escarol, frissé, marché och brödkrutonger samt valnötter och ev. stekt fläsk eller bacon

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".