Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Karins snabba chokladmousse

Publicerat torsdag 4 januari 2007 kl 09.47

I Meny vecka 1 2007

100 g mörk choklad av bra kvalité ca 66-70%
1½ -2 dl vispgrädde
1 tsk florsocker
1 stor äggula
3 msk likör efter tycke

Vispa grädden, men ej för hårt!! Rör ner florsockret och ev. lite vanillinsocker. Smält chokladen på svag värme, gärna över vattenbad eller i mikrovågsugnen. Se till att chokladen inte blir för varm, inte över 55°. Drar av chokladen och rör ner 1/3 del av den vispade grädden, fortsätt med äggulan och likören. Vänd sedan ner resten av grädden med varsam hand.
Nu ska det vara en len och luftig chokladmousse. Låt moussen stå i rumstemperatur tills den ska ätas. Skeda upp moussen i
vackra små glas och toppa gärna med lite vispad grädde.
Överbliven chokladmousse ska förvaras avtäckt i kylskåpet.
Moussen brukar bli hårt när den är kylskåpskall!! Men den blir alldeles len och god igen om man tar ut den ur kylskåpet ca ½ timma innan den ska ätas.
 


 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".