Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Holländska köttfärssnäckor

Publicerat onsdag 10 januari 2007 kl 16.24

I Meny vecka 2 2007

ca 14 styck

Deg:
500 g vetemjöl
20 g jäst
1 tsk strösocker
2,5 dl mjölk
50 g smör
1 ägg
1 tsk salt

Lös upp jästen i den ljumna mjölken och blanda sedan ihop till en smidig deg med resten av ingredienserna. Täck av med en kökshandduk och låt jäsa  i ca 30 inuter.

Köttfärsfyllning:
400 g blandfärs
1 gul lök
1 ägg + 2-3 msk mjölk
5 soltorkade tomater i tärningar
1 dl hackade färska örter som: persilja, gräslök, basilika, dill ev. timjan
salt och peppar
300 g Goudaost i mindre tärningar


Skala och hacka löken och fräs hacket i lite smör tills det börjar bli lite glasigt, låt svalna. Blanda ihop köttfärsen med ägg, mjölk, salt och peppar, den avsvalnade löken och de hackade örterna och tomaterna. Arbeta inte för länge, då blir degen seg. Kavla ut den jästa degen på lätt mjölat underlag till en platta ca 30 – 40 cm. Fördela köttfärsen jämn därpå och strö slutligen över den tärnade osten. Rulla upp till en stor rulle. Skär rullen i ca 2,5 cm tjocka skivor (snäckor) och placera dem på en bakplåt, klädd med bakpapper. Låt jäsa lite till. Grädda dem sedan i 200° förvärmd ugn i ca 25 minuter. Servera snäckorna varma tillsammans med en god sallad tex. vitkålsallad med äpple och kummin samt en vinägerdressing.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".