Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Besk melonsoppa

Publicerat onsdag 17 januari 2007 kl 13.14

I Meny vecka 3 2007

4 port

1 melon (helst cantaloupe)
½-1 dl sockerlag
1 lime
1 dl Piraten besk

Gör en sockerlag i en liten kastrull 2dl vatten och 1 dl socker, koka ihop några minuter tills det blir nästan som olja i konsistensen. Dela melonen i två, ta bort mitten, skala den och dela i grova bitar. Kör melon i matberedare snabbt, ta i ½ dl sockerlag, pressad limejuice och Piraten besk. Smaka av och ta lite mer sockerlag om det behöver. Lägg i frysen ett tag så det blir kallt, rör om innan serveringen. Det måste vara sött och besk, passar utmärkt som ”trou normand” mellan rätterna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".