Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Sashimi

Publicerat onsdag 17 januari 2007 kl 13.15

I Meny vecka 3 2007

4 port

300 g färsk tonfisk
250 g glas nudlar

Vinägrette:
1 finhackad citrongräs
1 msk finhackad chili frukt
2 msk finhackad koriander
1 msk risvinäger
1 msk socker
1 msk sesamolja
1 msk sojasås (kikkoman)

Servera med:
wasabi pasta
gari-gari (inlagd ingefära)
svart sesam

Gör vinägretten först, blanda alla ingredienserna i en store skål och låt stå. Blanchera glasnudlarna snabbt i kokande vatten, sila och häll på vinägretten. Blanda ihop. Putsa och skiva tonfisk i fina tunna skivor. Lägg upp fisken på fyra fina tallrikar, servera med nudlarna, en klick wasabi, några bitar gari-gari och strö över den svarta sesamen. Ät gärna med pinnar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".