Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Lammfärsbiffar, äppelstuvning och jordärtskockskräm

Publicerat onsdag 17 januari 2007 kl 13.16

I Meny vecka 2007

4 port

Biffar:
500-600 g lammfärs
1 ägg
2 msk finhackad ingefära
1 tsk rosmarin (helst färsk)
1 tsk timjan
salt, peppar
lite ströbröd
lite vatten

Blanda ihop alla ingredienserna, forma köttbullar eller järpar ca 3 st/pers. Stek i smör och olja tills de blir fina.

Stuvningen:
2 fina äpplen (Gravenstein, Ingrid Marie)
2 dl vispgrädde
3 msk dijon senap
salt, vitpeppar
1 msk finhackad bladpersilja

Tärna äpplena i 1 cm bitar med skal. Koka ihop grädde och senap, låt puttra 2-3 minuter ta i äpplena, smaka av med salt, peppar och persilja.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".