Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Jordärtskockskräm

Publicerat onsdag 17 januari 2007 kl 13.18

I Meny vecka 3 2007

6 stora eller 10-12 små jordärtskockor
1 vitlöksklyfta
1½ dl mjölk
3 dl hönsbuljong
salt, vitpeppar

Skala jordärtskockorna, koka i mjölk, buljong, vitlök, salt och peppar ca 15-20 minuter. Titta över då och då tills dom blir mjuka.
Ta bort ¾ av vätskan, gör en puré i matberedare eller med stavmixer. Smaksätta med lite salt och peppar och ev. lite olivolja.
Servera med stuvningen i botten sen biffarna och en klick kräm på eller vid sidan om.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".