Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Stekt lake

Publicerat onsdag 24 januari 2007 kl 13.26

I Meny vecka 4 2007

Rensa, flå och skär fisken i bitar som till stuvad lake. Pensla bitarna med ägg och vänd dem i en blandning av vetemjöl, ströbröd och salt. Bryn i lika delar smör och olja i en traktörpanna. Späd med en bottenskyla av grädde och låt fisken sjuda under lock 12-15 minuter. Lägg upp fisken på varmt serveringsfat, vispa upp såsen och smaka av med vitt vin eller citron, salt och vitpeppar. Slå såsen över fisken och servera med rostade brödsnibbar och kokt potatis.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".