Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Marcus köttfärssås

Publicerat torsdag 25 januari 2007 kl 09.54

I Meny vecka 4 2007

4 port

400 g nötfärs
1 gul lök
4 vitlöksklyftor
1 liten morot
1 liten bit rotselleri
2 dl vitt vin
1 msk tomatpuré
1 burk hela tomater
1 köttbuljongtärning
torkad timjan
lagerblad
lite torkad oregano
salt och peppar
ev. 1 nypa socker

Finhacka alla grönsaker. Bryn köttfärsen hårt i olja. Lägg i grönsakerna och låt dem fräsa med. Tillsätt allt utom socker och låt puttra under lock 45 minuter - 1 timme. Späd med lite vatten om det behövs. Smaka av med salt, peppar och socker.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".