Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Räkaladåb med citronkräm

Publicerat torsdag 8 februari 2007 kl 09.17

I Meny vecka 6 2007

3 dl räkfond
2 dl skalade räkor
½ dl morot
½ dl palsternacka
½ dl purjolök
hackad dill
5 gelatinblad

Skär ner räkorna, skär brunoise på morot, palsternacka och purjolök. Blancheras snabbt i saltat vatten och kyl ner i isvatten. Hacka dillen, blanda allt med räkfonden och smält i gelatinet smaka av med salt och peppar och gjut i önskad form.

2 dl crème fraiche
1 citron

Häng crème fraichen i ett par timmar så att den blir lite tjockare. Blandas med citoncest från 1 citron och smaka av med salt och peppar. Garneras med två räkor och lite dill.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".