Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Ankleverkräm med äpple och sultanrussin

Publicerat torsdag 8 februari 2007 kl 09.19

I Meny vecka 6 2007

200 g ankleverterrine
50 g tempererat smör
2 msk sauternevin
1 msk cognac
5 g nitritsalt
1 Ingrid Marie äpple
1 dl sultanrussin
3 msk sherryvinäger

Mixa allt och smaka av med vin och cognac. Passera eventuellt genom en sil om krämen inte är helt slät. Skär äpplet i 8 klyftor, gör en karamell i en stekpanna med socker och en droppe vatten. Stek äppelklyftorna i karamellen tills de är mjuka igenom och fått fin färg. Ta 1 dl socker i en kastrull och tillsätt lite vatten. Låt karamellen få fin färg, tillsätt sherryvinägern försiktigt. Låt koka någon minut och tillsätt sedan russinen. Garnera med ärtskott på tallriken.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".