Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Citrongravad strömming med rödlök och forellromsvinägrette

Publicerat onsdag 14 februari 2007 kl 10.52

I Meny vecka 6 2007

1 kg dragen strömming
½ dl ättika
1 l vatten
1 msk salt
saften från 1 citron

Blanda en lag på ättika, vatten, citronsaften och salt, lägg i strömmingen. Rör då och då, låt ligga i ca 10 timmar. Köttet ska bli helt vitt rakt igenom.

10 mini rödlöksringar
½ dl rödvinsvinäger
1 dl olivolja
1 msk forellrom
1 tsk hackad gräslök

Blanda en vinägrette på rödlöken, rödvinsvinäger och olivolja smaka av med salt och peppar. Tillsätt forellrom och hackad gräslök precis innan servering.

långbrokryddost
filmjölksknäcke

Serveras med långbro kryddost (som Jurrs mejeri gör till oss) på filmjölksknäcke.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".