Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Långbros brödpudding men vaniljglass och romrussin

Publicerat torsdag 8 februari 2007 kl 09.31

750 g grädde
75 g vaniljsocker
300 g katrinplommon
250 g aprikos
50 g eau de vie
350 g bröd (brioche)
100 g socker
5 ägg
5 äggulor

Koka upp grädden med vaniljen, skär ner frukterna och brödet. Blanda äggen med sockret och slå över vaniljgrädden. Blanda sedan i frukterna och brödet och smaksätt med eau de vie. Plasta en form och baka av på 150 grader i ca 30 minuter.

20 äggulor
1 l mjölk
1 l grädde
100 g socker
2 vaniljstänger
200 g glykos

Koka upp grädde, mjölk, vaniljstång och glykos. Blanda ägg och socker, slå över vätskan och sjud upp till 86 grader. Låt svalna och sila. Kör i glassmaskin.

2 dl sultanrussin (både gula och mörka)
ca 2 dl socker
½ dl mörk rom

Gör en karamell i en kastrull med sockret och lite vatten. När karamellen har fått fin färg tillsätt rommen försiktigt och tillsätt även russinen. Låt koka ihop lite.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".