Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Kardemummasmulor

Publicerat torsdag 24 maj 2007 kl 11.37

I Meny vecka 21 2007

50 g solroskärnor (eller skållade mandlar för dem som tål)
50 g glutenfritt mjöl (eller vetemjöl)
50 g smör
50 g socker
1 knivsudd salt
kardemumma
kanel

Mixa solroskärnor och socker i med resten av ingredienserna, det ska bli som en smulpaj. Kör i ugn i ca 20 minuter på 160 grader. Servera i en djup tallrik och montera puddingen i mitten. Raspa rabarbersoppan och lägg runt. Gör en fin kula av valfri glass eller sorbet och lägg på puddingen garnera med lite mynta eller citronmeliss.  Strö till sist över lite varma smulor.

Dryckesförslag: Nederburg Noble late Harvest 2006 ( nr 2741) från Josephine Gutentoft


 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".