Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Ceasarsallad med stekt makrill och färskpotatis

Publicerat torsdag 24 maj 2007 kl 11.38

4 makrillfiléer (putsade och urbenade)
smör
salt
svartpeppar

Stek makrillen i smör ca 1-2 minuter på varje sida, salta och peppra.

2 äggulor
50 dijonsenap
25 g rödvinsvinäger
10 g salt
3 vitlöksklyftor
50 g parmesan
2 sardellfiléer
5 dl rapsolja
ev. 1 dl kallt vatten
svartpeppar

Mixa ägg, senap, vinäger vitlök och sardeller ca 1 minut. Häll på oljan i en fin stråle tills en bra konsistens, späd ev. med lite kallt vatten. Vänd ned den rivna parmesanen. Avsluta med svartpeppar och ev. salt.

12 fina små, kokta, färskpotatisar
2 sköljda och avrunna romansalladshuvuden
brödkrutonger av dagsgammalt bröd med salt och lite olivolja

Bryt ned romansalladen i rätt stora bitar och blanda med dressingen. Dela färskpotatisen och plocka makrillen i stora bitar. Lägg till sist på brödkrutongern och några dillkvistar.

I Meny vecka 21 2007 med gästkock Millan Waage.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".