Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Falsk Paella på matvete med marinerade skaldjur

Publicerat torsdag 31 maj 2007 kl 11.22

I Meny vecka 22 2007

10 portioner (buffé storlek)

Matvetepaella:
3 dl matvete
5½ dl grönsaksbuljong
200 g ärtor
2 schalottenlökar
3 tomater
1 dl olivolja
färsk persilja och timjan

Marinerade skaldjur:
200 g skalade räkor
200 g pilgrimsmusslor
100 g musslor, färdigkokta och plockade
150 g bläckfisk, hel
3 citroner
3 dl olivolja
1 msk honung
salt och svartpeppar

Koka upp matvete i buljongen, sänk värmen och lägg på ett lock. Det tar ca 15 minuter innan det har fått en bra konsistens. Låt vetet svalna. Mixa timjansbladen och persiljan med lite olja, salt och peppar. Skålla och skala tomaterna, ta bort kärnhuset och tärna ner dem i små bitar. Häll örtolja över matvetet och blanda om. Finstrimla löken, blanda i ärtorna, löken och tomaterna. Smaka av med salt, peppar och ev. lite citronsaft. Rensa och strimla bläckfisken, stek sen hastigt i lite olja. Salta och kyl. Plocka bort den sega muskeln ifrån pilgrimsmusslorna och halstra dem i het panna med olja på båda sidor. Salta och kyl. Strimla skalet ifrån citronerna och mixa detta med olivoljan, lite honung, citronsaft, salt och peppar. Marinera räkor, musslor, pilgrimsmusslor och bläckfisk i lagen, gärna över natten. Blanda paella och skaldjur och servera.


 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".