Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Getostkräm

Publicerat torsdag 12 juli 2007 kl 14.32

I Meny vecka 28 2007

4-6 port

1½ blad gelatin
3 dl vispgrädde
1 riven vitlöksklyfta
1 dl matlagningsyoghurt
80-100 g Öländsk getost eller fetaost (rumsvarmt)
knappt Vi tsk honung
salt och nymalen vitpeppar

Lägg gelatinbladen i blöt. Koka upp grädden, tillsätt den fint rivna vitlöksklyftan och låt det småkoka ca 2-3 minuter. Ta av kastrullen från värmen, rör ner yoghurten och den rumsvarma getosten samt honungen. Vispa slätt och rör ner de urkramade gelatinbladen medan smeten fortfarande är varm, smaka av med salt och peppar. Sila smeten och häll upp den i portionsformar och ställ dem kallt i minst 3 timmar. Servera krämen i portionsformarna med ev. ett täcke av smulad getost, rostade hasselnötter eller mandlar och ev. mjölkkokta färska vitlöksklyftor.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".