Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Karl-Johanplättar

Publicerat torsdag 26 juli 2007 kl 09.51

I Meny vecka 30 2007

Frasiga plättar som passar till grillat kött eller som en vegetarisk rätt tillsammans med en grönsallad. 

4 port 

150 g Karl-Johanssvamp
2 stora potatisar
1 finhackad vitlöksklyfta
1 ägg
½ dl grovhackad persilja
50 g chèvre (getost)
2 krm salt
½ krm vitpeppar
smör eller olja till stekning 

Putsa och borsta svampen väl och skär den i mindre bitar eller skivor. Skala potatisen och riv den grovt på rivjärn. Rör ihop svamp, potatis och vitlök med ägget. Tillsätt persiljan och smula ner getosten. Blanda allt väl. Salta och peppra. Stek små tunna plättar i smör eller olja, cirka 2 minuter på varje sida i medelvarm panna. Lägg plättarna på en plåt efter hand som de är färdiga och värm dem i 225° i ca 5 minuter strax innan de ska serveras.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".