Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Gryta med rotsaker och trattkantareller

Publicerat onsdag 25 juli 2007 kl 14.20

I Meny vecka 30 2007

3-4 port 

7½ dl rensade trattkantareller (ca 200 g)
1 gul lök
1+1 msk smör
240 g blandade rotsaker, t.ex. morot, selleri, palsternacka
2 dl lätt crème fraiche
1 msk dijonsenap
½ tsk salt
1 krm vitpeppar 

Skär svampen i mindre bitar. Grovhacka löken och låt den fräsa i 1 msk smör tillsammans med svampen i 5 minuter. Häll upp svamp och lök på ett fat. Skala rotsakerna och skär dem i grova strimlor. Lägg i resten av smöret och fräs strimlorna 3-4 minuter. Blanda ner svamp och lök. Tillsätt crème fraiche, rör om och koka upp. Smaka av med dijonsenap, salt och vitpeppar servera grytan med kokt eller pressad potatis, ris eller pasta.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".