Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Grillad Karl-Johan

Publicerat torsdag 26 juli 2007 kl 09.49

I Meny vecka 30 2007

Grillad Karl-Johan med olivolja och parmesan är en klassiker i det italienska köket. Ett utmärkt tillbehör till grillat kött, till kyckling och till pasta. Det är viktigt att svampen är riktigt fast och fin i köttet. 

4 port 

ca 300 g Karl-Johanssvamp
2 krm salt
½ dl olivolja
1 krm svartpeppar 

Till servering:
1 dl grovriven parmesanost
rocolasallad
ev. citronklyftor 

Putsa och borsta svampen ren och skär den i 1 cm tjocka skivor. Salta på skivorna så att de börjar svettas och pensla dem med olivolja. Låt grill- eller stekpannan bli riktigt varm. Grilla inte svampen mer än cirka 1 min på varje sida, den ska ha kvar en liten fast kärna. Smaksätt med nymald svartpeppar. Servera svampskivorna med parmesanost, rocolasallad, resten av olivoljan och kanske en citronklyfta till var och en.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".