Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Duva al chiockolato

Publicerat onsdag 8 augusti 2007 kl 13.25

4 port
4 hela duvor
200 g Da Morichoklad
4 dl Amaronevin
duvfond


Filéa duvan så att du får ut 2 duvbröst per duva. När du gjort det, tag då duvskrovet och fräs på det med schalottenlök tills du får en fin färg på skrovet. Häll på vatten och lägg i lite lagerblad. Låt koka ner lite och sila sedan. Smält 1 dl socker, häll på duvfonden och tillsätt amaronevinet. Låt det sedan koka ner lite, tillsätt lite färsk timjan och rosmarin. Låt den koka ner lite tills den blir lite tjock och sila den. Sedan rör du i chokladen. Halstra duvbrösten på båda sidor i ca 2 min per sida. Lägg upp på en varm vit talrik Napera vackert med chokladsås och timjan.


 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".