Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Kalvlever

Publicerat torsdag 27 september 2007 kl 10.02
Rasmus Jakobsson Svenska ambassaden i Berlin

I Meny vecka 39 2007


tillägnad Elvis Presley
4 port
 
4x160 g kalvlever
1 msk Jack Daniels
injicera eller marinera 30 minuter
salt peppar 

Stek hastigt i het panna.

Lökwhiskeymarmelad Tennessee style 

5 stora schalottenlökar +1 msk smör
3 msk rörsocker
1 dl Jack Daniels
2 msk Balsamicovinäger 

Fräs löken med smöret, strö över sockret, låt karamellisera. Häll försiktigt i whisky och vinäger, koka ihop ca 20 minuter. Spä ev. med mer whisky. Fritera färsk salvia, ca 20 sekunder i 160 grader matolja, se upp det fräser till.

Potatispuré: 
8-10 potatisar
2 dl gräddmjölk
25 g smör
salt, peppar 

Koka potatisen, ånga av, pressa potatisen, tillsätt gräddmjölk, smör och salvian som smulas sönder.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".