Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Rahkapiirakka Finsk kesellapaj

Publicerat torsdag 27 september 2007 kl 11.34

I Meny vecka 39 2007

Söt vetedeg:
2½ dl mjölk
25 g jäst
½ dl socker
½ tsk salt
75 g smör
6 dl vetemjöl
kardemumma

Fyllning:
500 g kvarg
2 ägg
2 dl mjölk (grädde)
1 dl socker
1 dl russin (kan även med fördel bytas ut
 el. blandas upp med färska bär)
1 msk vanilj
citronskal/saft

Kavla ut vetedegen i en långpanna, lägg på fyllningen, grädda ca 20 minuter i ca 200 grader.

Yvonne Englund, Huddinge

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".