Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Kyckling från San Lucar de Barrameda

Publicerat fredag 28 september 2007 kl 12.45

1 färsk kyckling
ett stort knippe persilja
4–6 klyftor vitlök
1-2 dl Manzanilla (sherry från San Lucar), systemet har bl.a. La Guita

Stycka en kyckling och bryn bitarna i olivolja i en stor panna eller gryta. Salta och peppra. Häll på 4-6 hackade vitlöksklyftor och ett knippe hackad persilja, rör om och akta så inte vitlöken bränns vid. Slå på 1 – 2 dl sherry, helst Manzanilla från San Lucar de Barrameda. Låt småputtra på svag värme under lock i ca 20 minuter. Servera med bröd. Jag brukar göra klyftpotatis till mina barn. Men i Andalusien äter man bara bröd till, och dricker Manzanilla i små glas.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".