Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Kycklingschnitzel från Venedig

Publicerat fredag 28 september 2007 kl 12.47

4 kycklingbröst
hackad färsk rosmarin
ruccolasallad

Lägg en kycklingfilé mellan två plastark eller som jag gör i en bärkasse av plast från Daglivs. Konsum eller ICA påse går lika bra. Lägg plastpåsen med kycklingfilén på arbetsbänken och banka sen försiktigt och med känsla ut filén, jag använder en brödkavel. Vrid påsen hela tiden så att filén bankas ut jämnt, den ska bli ungefär 5 mm tjock. Gnid in den med olivolja, salta och peppra och strö lite finhackad färsk rosmarin över. Har ni inte det, ta någon annan ört, färsk eller torkad. Lägg filén på grillen och låt den gå några minuter på varje sida, lägg upp på en tallrik med en citronklyfta och rejäl näve ruccola som du droppar olivolja och citron över.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".