Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Wallenbergare Lars Lagerbäck

Publicerat torsdag 18 oktober 2007 kl 13.02

400 g putsat kalvkött
4 dl tjock grädde
3 äggulor
salt, peppar
mie de pain

Alla råvaror bör vara mycket kalla. Mixa köttet tillsammans med salt, peppar och äggulor i en mixer. Sätt in mixerbunken i kylen ca 20 minuter. Montera ner grädden gradvis i färsen med mixerns hjälp. Forma till 4 runda bollar av färsen. Tryck till så de blir lite plattare. Låt vila 1 timme i kylen. Panera lätt med dagsgammalt vitt rivet bröd = mie de pain. Stek i smör. Serveras med potatispuré, rårörda lingon, ärtor samt brynt smör.

Mats Broström, Landslagets kock

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".