Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Måltidens dag-soppan 2007

Publicerat torsdag 18 oktober 2007 kl 14.21

Ria Wägners gyllene soppa

4 medelstora morötter
1 bit rotselleri, ca 50 g
1 gul lök
3 medelstora potatisar
3 - 4 msk smör
1/2 tsk salt
1 liter grönsaksbuljong

Till servering
4 msk creme fraiche
1 msk sweet chilisås

Skala rotfruketer och lök.
Skär morötter, selleri och lök i bitar och lägg dem i en kastrull med smör och en nypa salt.
Lägg på ett lock och låt sjud på svag värme - rör om då och då. Skala under tiden potatisen och skär den i skivor och lägg den i kastrullen. Värm buljongen och häll på drygt hälften. Låt småkoka tills potatisen är mjuk.
Mixa soppan till enpuré och späd med resten av buljongen. Späd ev med vatten till önskad konsistens.
Smaka av med salt och peppar.
Servera en klick crème fraiche med sweet chili till.
 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".