Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Ökenmacka klassiker i lyxversion

Publicerat onsdag 24 oktober 2007 kl 12.19

I Meny vecka 43 2007


4 port

1 röd paprika
100 g tärnat, rökt sidfläsk el. bacon
½ hackad rödlök
4 skivor formfranska
25 g riven ost
4 ägg
gräslök till garnering

Bryn paprika, fläsk och lök ihop. Gör ett hål med exempelvis ett upp- och nedvänt nubbeglas i brödet. Stek brödet på den ena sidan och vänd det sedan. Lägg den brynta fyllningen och den rivna osten i hålet och knäck ett ägg över fyllningen. Servera med ketchup och en kall öl.

Ur boken I grytorna för freden, Sten Jaselius

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".