Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Skaldjursfylld rödingrulle med hummerhollandaise och citronduchess

Publicerat onsdag 24 oktober 2007 kl 13.09

5 port

Rödingrulle:
5 rödingfiléer
ca 100 g räkor
2 msk färsk basilika
lite grädde
5 trägrillspett

Gör en rulle av rödingfilén med ett litet hål i mitten och trä ett grillspett igenom. Ställ sedan på en plåt. Hacka räkorna tillsammans med den färska basilikan i en matberedare. Blanda i lite grädde tills konsistensen är som en smet. Den ska inte rinna. Fyll hålet på rödingrullen med röran, enklast med hjälp av sprits. Kör i ugn ca 175-200º i 15 minuter.

Hummerhollandaise:
1 äggula
1½ dl smält smör
Hummerfond
lite vatten

Vispa 1 äggula hårt. Tillsätt smöret försiktigt under kraftig vispning. Tillsätt hummerfond efter smak. Tillsätt lite vatten, ca 2 tsk, till önskad konsistens.

Citronduchess:
2 kg potatis
3 äggulor
1 dl smält smör
1 dl grädde
1 dl koncentrerad citron
hackad dill
salt

Skala potatisen och koka den tills den är nästan färdig. Mosa potatisen och tillsätt smör, grädde och citron under omrörning. Blanda i äggulan. Blanda i hackad dill och salt efter smak. Lägg blandningen i en sprits och spritsa upp duchesstoppar. Kör i ugn, ca 15-20 minuter 175-200 på grader, tills topparna fått färg. Servera rätten med lite wokade grönsaker, ärtskott och en citronskiva.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".