Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Isad hjortrontårta

Publicerat onsdag 24 oktober 2007 kl 13.13

12-16 bitar

Botten:
12 digestivekex
90 g smör

Krossa digestivekexen i en matberedare. Smält smöret och blanda med digestivesmulorna. Smöra en springform (24 cm) och bred ut blandningen i botten. Kör i ugn, 6 minuter ca 150 grader. Låt svalna.

Fyllning:
8 äggulor
2 dl socker
8 äggvitor
2 dl grädde
1½ dl crème fraiche
1½ dl hjortronsylt

Vispa samman äggulorna och sockret tills det blir vitt. Vispa äggvitorna för sig tills det blir hårt. Vispa grädden för sig. Vispa crème fraiche för sig. Vänd i crème fraiche i socker och ägg. Blanda i 1½ dl sylt. Vänd i grädden. Vänd sedan i vitorna. Häll blandningen över bottnen och ställ in i frysen minst 6 timmar innan servering.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".