Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Sockersaltade kryddiga julnötter och pumpakärnor

Publicerat tisdag 20 november 2007 kl 10.58

250 g skalad mandel
250 g hasselnötter eller cashewnötter
50 g pumpakärnor
50 g råsocker eller ljus muscovadosocker
½-1 tsk salt
½ tsk malen kanel
1 knivsudd malen kryddnejlika
nymalen svartpeppar

Värm ugnen till 200°. Bred ut nötterna på en lätt oljad bakplåt och rosta nötterna i ca 8-10 minuter tills de är knapriga. Tag ut och låt svalna. Blanda socker, salt och kryddorna. Ta fram en rymlig belagd panna, värm upp den och lägg ner nötter, mandel och pumpakärnor. Strö över kryddblandningen och rosta under omrörning i ca 5 minuter, eller tills kryddblandningen har lagd sig runt om nötterna och mandlarna. Tag upp och lägg dem att svalna på ett bakplåtspapper, sära lite på dem.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".