Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Honungs- och citrusoliver med kanel

Publicerat tisdag 20 november 2007 kl 11.09

500 g blandade oliver

Lagen:
1 apelsin
1 citron
1 limefrukt
½ fin hackad röd lök
2 krossade vitlöksklyftor med skalet kvar
1-2 msk flytande honung
2 tsk grovkornig julsenap
1 tsk sillkryddor
3 mindre bitar hel kanel
2 chilipepparfrukter
1½ dl olivolja

Häll av oliverna och lägg i en konserveringsburk.
Tvätta citrusfrukterna noga och riv av skalet (gärna med ett zestjärn). Pressa ur saften från hela limefrukten, halva citronen och halva apelsinen. Kärna ur och hacka chilifrukterna fint. Blanda ihop med resten av ingredienserna till lagen och häll över oliverna. Förslut burken och ställ svalt några dagar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".