Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Mandelpanerad camembert eller fetaost

Publicerat tisdag 20 november 2007 kl 11.23

350 g fetaost eller omogen camembert
1 ägg
4 msk vetemjöl
4 msk mandelspån
3 msk ströbröd (gärna asiatiskt pancobröd)
1 knivsudd pepparkakskryddor

Skär fetaosten eller camemberten i ca 2 cm stora tärningar.
Lägg mandelspån i matberedare och kör några varv tills det hela blivit lätt fördelad (kör ej för länge), strö i pepparkakskryddorna och ströbrödet, kör ett varv till. Vispa upp ägget med 2 msk vatten. Vänd osttärningarna först i vetemjöl, sedan i ägg och sist i mandelmixen. Stek tärningarna gyllene runt om i rikligt med olja eller fritera. Tärningarna är godast varma eller helst nystekta! Servera med glögg- och svartvinärsbräserade rödbetor.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".