Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Julköttbullar med russin

Publicerat tisdag 20 november 2007 kl 11.26

600 g fläskfärs
3-4 msk russin
1-2 dl glögg
2-3 msk ströbröd
1 dl mjölk
1 silverlök
1 ägg
salt och peppar + lite malen kryddpeppar
1 knivsudd pepparkakskryddor

Blötlägg russinen i glögg några timmar eller gärna över natten. Lägg ströbrödet i mjölken en stund innan köttbullsmeten ska göras. Skala och finhacka silverlöken och fräs hacket i lite smör, det ska inte bli brynt, låt kallna.
Blanda ihop fläskfärs med det blötlagda ströbrödet, det kalla lökhacket, salt, peppar, kryddpeppar samt pepparkakskryddorna och ägget. Arbeta ihop med snabba tag till en smidig färs. Ta upp russinen ur glöggen och rör slutligen ner i färsen, ev. kan man späda med glöggen som finns kvar från blötläggningen. Forma små fina köttbullar och stek dem gyllene.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".