Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Det brinner i Skogsbo och räddningsledaren uppmanar alla som befinner sig i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Dalarna.
(Publicerat idag kl 17.31)
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Juldoftande rapsolja med rostade kryddor och hasselnötter

Publicerat tisdag 20 november 2007 kl 11.58

Den här oljan går att använda på många sätt, baka, steka, droppa över en varm kitt-eller getost, i sallader och mycket gott över en ank- gås- eller kycklinglever. Att vispa ihop med en varm honung och servera till glass med några rostade mandlar eller pecannötter. Låt fantasin sätta stopp.

1 dl rostade hackade hasselnötter
2 kanelstänger
2 kryddnejlikor
6 kardemummakapslar
1 stjärnanis
1 vaniljstång
4 dl kallpressad rapsolja

Tag fram en konserveringsburk och lägg ner de rostade hackade hasselnötterna. Stöt kryddorna lite lätt i en mortel.
Lägg dem i en panna och rosta tills det sprider sig en härlig doft. Flytta över till en mixer, tillsätt den sönderklippa vaniljstången och hälften av oljan. Kör igång och tillsätt resten av oljan i en jämn stråle. Kör tills kryddorna är finfördelade.
Häll upp i konserveringsburken med hasselnötterna. Förslut genast och ställ burken i ett soligt fönster några dagar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".