Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Leif Mannerströms sillgratäng

Publicerat torsdag 29 november 2007 kl 13.10

Leifs farmors favorit! Den kan med fördel göras dagen före och serveras varm eller kall. Perfekt som småvarmt på julbordet.

4 port

800 g kall kokt potatis
2 gula lökar
smör till stekning
salt och nymalen peppar efter smak
lite strösocker 
1 knippa dill, finskuren
4 urvattnade sillfiléer
4 matjessillfiléer
4 dl vispgrädde
75 g smör
1 msk ströbröd

Sätt ugnen på 180 grader. Skiva potatisen. Skiva löken och stek den mjuk i smör utan att den tar färg. Smaksätt med salt, peppar och lite socker. Smöra en ugnsfast form med hälften av smöret. Varva potatis, sill, lök och dill i en smord ugnsfast form. Häll på grädden. Krydda med peppar och ev. salt. Klicka över resten av smöret. Sikta över ströbröd. Grädda i ugn 20-30 minuter till vacker färg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".